HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2010.04.10. 23:43 Pasi a konyhából

Töltött Baguette

Címkék: piknik péksütemény baguette hidegétel

Nos. Ezt a viszonylag gyorsan elkészíthető ételt az én mindennél jobban szeretett kis feleségem, Barbi osztotta meg velem és ezúton is köszönöm neki. Elsősorban vendégvárásra találták ki, de szerintem bármikor bevethető, még akár piknikezés alkalmával is. Igazán elvetemültek akár a már bemutatott kenyérreceptet is bevethetik és maguk csinálhatják meg a bagettet is. Ez egy olyan étel amibe tényleg azt keverhetsz bele ami csak tetszik.

 

Amiket össze kell kutyulnod 4 főre:

 

  • 4 baguette
  • 10 dkg vaj
  • 5db tömlős sajtkrém (ha lehet mindegyik más ízű)
  • 40dkg sonka
  • 5db főtt tojás
  • 3 szál újhagyma
  • csemegeuborka ízlés szerint
  • só, bors, 1-2 gerezd reszelt fokhagyma és ízlés szerinti zöld fűszer pl. petrezselyem és bazsalikom

 

Célszerű a tojással kezdeni. Egy nagy edénybe rakd bele a tojásokat és engedj rá annyi vizet, hogy el lepje és tegyél rá 1 evőkanál sót. A só fontos, mert ez nélkül a tojások megrepednek. Tudom, hogy nem kell senkit hülyének nézni, hogy még egy tojást sem tudtok megcsinálni és nem is áll szándékomban, de akkor is kezdjük az alapoknál. Na odatettük a tojást és forrás után kb. 15 percig főzzük. Amíg a tojás fő addig egy edénybe beletoljuk a krémsajtot, gondolom nem kell mondani, hogy a műanyag borítás nélkül és ez után jön a többi is. Feldaraboljuk a sonkát, az uborkát, a hagymát és a vajat apró kockákra, majd bele a sajtba. A bagetteket kettévágjuk és kibelezzük őket. Mindenkit kérek, hogy a horrorfilmekből tanult belezési technikákat most mellőzzük, mert most alkotunk. A kenyérbeleket is toljuk bele a sajtos, hagymás, uborkás masszába. Eddigre a tojás is készen van. A tojásról leöntjük a forró vizet a CSAPBA és NEM magunkra, mert kesztyű nélkül nyúltunk a forró edényhez. Ha leöntöttük a vizet, akkor a mosogatóba rakjuk az edényt a tojásokkal és folyamatosan engedjük rá a jéghideg vizet, hogy gyorsan lehűljön. Ez azért kell, hogy könnyebb legyen meghámozni. Majd kis darabokra vágjuk és bele a masszába. Összekeverjük, sózzuk borsozzuk, beletesszük a lereszelt fokhagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Majd a FINÁLÉ. Jól beletömködjük a masszát a bagettekbe és fontos, hogy CSAK azt ehetjük meg ami már végkép nem fér bele egyik kenyérbe sem. Egy éjszakára, de legalább 4-5 órára bevágjuk a hűtőbe, hogy a töltelék lehűljön és utána kényelmesen tudjuk szeletelni.

A tesztalanyaim azonnal lecsaptak rá és a nem hivatalos forrásból megszerzett recept alapján elkészített minta is nagyon bejött nekik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr971910850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása