HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2010.05.13. 08:43 Pasi a konyhából

Fehércsokis MuffIN

Címkék: muffin péksütemény fehércsoki

Este van, este van

Ki ki nyugalomban

Csak a blogger ír még
 
Ok az nem lett egy fergeteges rím, de ez van. Mit is vár az ember AC/DC, Rammstein és Vivaldi mesterhármas hallgatása közben. Egyet biztosan nem, mégpedig az egyik kollégám az Eszti nevű tesztalany gyengéd letolását, hogy az általam készített és sokak által finomnak tartott fehér csokis muffin receptjét még mindig nem raktam fel. Rossz kutya rossz rossz rossz. Most pótolnám ezt a hiányosságot. Ennek a sütinek egyik előnye, hogy finom, a másik pedig, hogy gyorsan, kb 20-25 perc alatt össze lehet dobni, tehát akár a vendégek megérkezése után, vagy ha a gyerekek unszolásár beadjuk a derekunkat.
 
Mi kell hozzá?
 
  • 35dkg liszt
  • 15dkg kristálycukor
  • 1 zacsi sütőpor
  • 20dkg (200g) fehér csoki apró darabokra törve, vágva, aprítva kinek mi tetszik
  • 3,7dl tej, igen ennyi ezt be kell tartani, nem több és nem kevesebb
  • 2 tojás
  • 15dkg olvasztott vaj
  • 1 narancs reszelt héja
 
Első lépésként a lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. Igen fontos a szitálás, mert a liszt így lazábbá, könnyebbé válik. Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a csokit. Összekeverjük őket, de NEM turmixgéppel vagy robotgéppel, hanem használjuk a kezünket meg egy kanalat, ugyanis nem pépesíteni akarjuk, és szükségünk van a csokidarabokra. Egy mélyedést csináljunk a közepébe.
Ha ez kész, akkor a 2 tojást felverjük, de csak annyira, hogy a fehérje és a sárgája eggyé váljon és hozzáadjuk a narancshéjat és a tejet. A vajat felolvasztjuk NAGYON óvatosan a tűzhelyen. Erre a legjobb megoldás, ha forrásban lévő víz felé helyezünk egy másik fém edény, de úgy hogy ne érjen bele a vízbe, és ebben olvasztjuk fel a vajat. Ha felolvadt, akkor beleöntjük a tejes keverékbe és elkeverjük benne, majd beleöntjük a keverőtálba. Most is CSAK kanállal vagy fakanállal keverjük el addig, amíg egységes nem lesz, mert kell a sok csokidarab.
A muffin formákba kb 3/4 részig belekanalazzuk a masszát és a 210 fokra előmelegített sütőben 25 percig kell sütni, de ez a sütők miatt eltérő lehet, ezért figyeljük, hogy mikor kezd el barnulni a teteje. Az is sokat segít, ha tűvel megszúrjuk, és ha nem ragad rá tészta, akkor kész. Kivesszük és testünk épségét nem kímélve megvédjük a muffinokat a rájuk leső fenyegetésektől addig amíg ki nem hűlnek, szerintem ez lesz a legnehezebb része, én itt mindig kudarcot vallok.
 
Tipp1: Egy kis rózsavízzel meg lehet bolondítani. Az ízére nem lesz hatással, de egy kis virágillatot kölcsönöz neki. Csak 1 kupaknyi kell bele.
 
Tipp2: Lehet kapni szilikonos sütőformát. Nagyon praktikus. Gyorsan kihűl, nem ragad bele és könnyű kivenni belőle a sütiket.
 

Amit jó tudni: A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr951999134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása