HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2013.04.02. 01:02 Pasi a konyhából

Tortilla szendvics grillezett csirkemellel

Címkék: csirke mexikó tortilla

IMAGE_785.jpgEz az első bejegyzés a nagy pihenés óta. Szóval vágjunk is bele.

Van egy gyors éttermi lánc, ahol először ettem ilyet és meglepő módon ízlett is. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy tudom e egyáltalán, hogy m i a fene van benne ténylegesen. Az okés, hogy van benne husi meg zöldség, de akkor is. egyszer már csináltam és posztoltam is egy tojásos vega tortilla szendvicset, de szerintem ez is isteni finom lett és ha lehet azt mondani, akkor sokkal jobb mint amit az étteremben ettem. Amellett, hogy ismerem és tudom, hogy mi van benne, még gyorsan is összedobható (kb 30 perc) és a tortilla lapot leszámítva még fogyókúrás is, de ha a fitnesz guru tortilla lapjával csináljuk akkor meg pláne ápdétes.

Hozzávalók 6-8 szendvicshez:

  • 1 egész csirkemell filé és nem a csontos verzió (kb 70-80dkg) kb 1000ft
  • 1 fej saláta, lehet jégsaláta is kb 140ft
  • 2-3 db paradicsom kb 240ft
  • 2 db TV paprika, de a lecsónak való paprika is megfelel kb 180ft
  • 1 nagy fej vörös vagy lila hagyma kb 20ft
  • 1 nagy pohár vagy 2 kicsi natur joghurt kb 100ft
  • 1 csokor friss petrezselyem kb 160ft
  • 1 csomag tortilla lap kb 600ft

 

Először is a csirkemelleket szépen vékony szeletekre kell vágni, kisujjnál valamivel vékonyabbra. Ha valaki csinált már rántott húst, akkor olyanokra vágja ezeket is, mintha rántott húst csinálna. Ha valaki olyan bátor volt, hogy csontos pipi cicit vett, akkor szeletelés előtt azért szedje le a csontról. Annyi szelet husit kell összehozni, amennyi szendvicset szeretnénk csinálni, de kb 6-8 szelet lesz. Majd a szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk be ízlés szerint és egy pici fokhagyma krémmel is dörzsölgessük meg. Ezzel vigyázzunk, mert sokkal intenzívebb az íze mint a sima összetört fokhagymának. Szóval, ha romantikázáshoz készülünk, akkor vagy a párunk is egyen belőle, vagy számítsunk fogmosásra a smaci előtt. Az előkészített husikat rakjuk egy mélyebb tálba, öntsünk rá kb 3 evőkanál olajat és jól forgassuk össze, majd rakjuk félre.

A husi kész, legalábbis félig. Most készítsük elő a zöldségeket, ami egyszerű lesz. Megmossuk őket, ez a legfontosabb. A paradicsomokat, a paprikákat és a hagymákat karikákra vágjuk. A salátát levelekre szedjük, úgy 10-12 levelet, és 4-5 levelet összerakva feltekerjük őket és kb fél centis csíkokra daraboljuk az összes leszedett levelet.

Jöhet a joghurtos öntet, ami egyszerű. A petrezselymet lemossuk, és apróra feldaraboljuk és hozzákeverjük a joghurthoz és egy csipet sót teszünk hozzá. Ezzel minden elő van készítve.

Akkor dobjuk össze a szendvicseket. Szépen megsütjük a husikat 3 perc oldalanként, de persze egyéntől függő. Ismerek olyat aki  jóóóóól átsütve szereti :-D. Ha a hússzeletek készen vannak, akkor a lapot rakjuk be a mikróba fél percre. Aztán terítsük ki egy tányérra és a képen látható helyre kezdjük halmozni a salit, paradicsomot, paprikát, hagymát, majd az öntetből 2 evőkanállal és végül rá a husit.

Az összecsomagolás sem komplikált. Először az alját hajtsuk fel, majd a két oldalát és kész is.

Tipp: Ami igazán jó ebben, hogy teljesen olyan mint egy szendvics. Lehet sajtot szórni bele, esetleg egy kis piros arannyal bolondítani vagy másfajta zöldséget is tehetünk bele.

Idő: Kb 30 perc

Ár: 300ft/fő (8 fő esetén)

Jó étvágyat :-)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr375188116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.07. 14:52:44

Én pont tegnap csináltam tortillát csirke hússal, de én apró darabokban, úgy gyros-osan. Egyszer ezt is kipróbálom, jól néz ki.
süti beállítások módosítása