HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2013.04.15. 14:15 Pasi a konyhából

Lecsóban párolt csirkecomb

Címkék: csirke főétel lecsó

IMAGE_805.jpgAnyám. Rettenetes hátfájással ébredtem reggel. Ritkán szokott így és ennyire fájni, de most sikerült. Még főzni se volt kedven annyira, pedig csinálni kellett volna valamit ebédre. Belenéztem a hűtőbe és rá kellett eszmélnem, hogy csúnyán bevásároltam csirkecombból, méghozzá annyira, hogy azzal volt teli az egész fagyasztóm. Az egyik alapanyag már megvolt, most már csak a módot kellett kitalálni. A klasszikus sült húshoz nem volt kedvem, bár a finom ropogós bőrét azt szeretem. Aztán benéztem a kamrába és meg volt a mód is. Így lett a lecsóban sült csirkecomb. Bár a névvel kicsit bajban voltam, mert pároltam is a lecsóban és sütöttem is. Akkor lássuk mi kell hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb, kb. 1200ft
  • 2 üveg lecsó, én konzerv lecsóból csináltam, de az igazi a házi lecsó a legjobb, kb 400ft
  • só, bors, majoránna, fokhagyma krém

 

Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csirkecombokat lemostam, majd egy papír törlővel megszárítottam őket. Utána befűszereztem őket, sóval, borssal, majoránnával és a fokhagymával. Én speciel a bőrük alatt is befűszereztem, mert úgy a husi is jobban átveszi a fűszerek ízét.

A husik készen vannak. Most előveszünk egy mély tepsit és az aljára öntjük a lecsót, majd a csirkecombokat is szépen belerakosgatjuk. Alufóliával lefedjük a tepsit és a sütőbe rakjuk kb 1 órára. ennyi idő elméletileg elég ahhoz, hogy a lecsó levétől megpárolódjon a husi, de villával megszúrjuk, ha könnyen belemegy, akkor készen van, ha nem, akkor tegyük még vissza egy kicsit. Amennyiben megpuhult, akkor vegyük le róla a fóliát és rakjuk vissza a sütőbe és süssünk még rajta egy kicsit, így finom ropogós lesz a bőre. A sütés mehet légkeverésesen is de akkor figyeljünk oda rá, mert hamar megsül.

Én rizzsel tálaltam, de lehetne krumpli pürével is. Egy kis rizs, egy kis husi és a lecsóból. Nem kellett sokat ugrálni hozzá, kevés dolog kell hozzá és szerintem finom lett. Még a kisfiam is evett belőle, pedig abban a korban van, amikor nem sok főtt kaját hajlandó megenni, csak a főtt tojást :-D

Idő: kb másfél óra

Ár: kb. 400ft/adag

Jó étvágyat :-)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr335223690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.01. 18:34:26

Nagyon tetszenek a receptjeid, gratulálok. ( A blog dizájn-ja nekem is ugyanez, de a napokban megváltoztatom, hogy egyedi legyen. )

Pasi a konyhából 2013.05.01. 18:37:26

@Húsimádó: Nagyon szépen köszönöm. A blog nem rég óta él megint, de én is gondolkoztam a dizájnon, de 2 probléma is volt. Sajnos nem volt megfelelő fényképezőm, ez most már pipa. Valamint nem tudom, hogy hol lehet sablont szerkeszteni :( van esetleg erre ötleted?

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.05.02. 12:54:11

Nekem a középső gyermekem segít ebben, Ő tud programozni Css-ben... Majd meglátjuk.

Pasi a konyhából 2013.05.02. 19:18:21

@Húsimádó: CSS? Az mi? Bocsi, de nem vagyok annyira toppon ebben a témában. Utoljára 7 eve programoztam bármiben is.
süti beállítások módosítása