Ma egy kis levest kívántam meg, úgyhogy megcsináltam ezt a finom kis fokhagyma krém levest. Gyorsan elkészíthető, elég hozzá fél óra és a hozzávalók sem drágák, szerintem minden konyhába megvannak. Essünk is neki.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 0,5l zöldség alaplé, én zöldség leveskockából csináltam
- 0,5l főzőtejszín
- 3db kifli
- 20dkg füstölt sajt
- só, bors, olaj
Először is kezdjük azzal, hogy a vörös hagymás apróra kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon, folyamatos kevergetés mellett, üvegesre pároljuk kb. 10 perc alatt. Ez után jöhet rá az apróra vágott fokhagyma és további 5 percig együtt pirítjuk őket. Majd ráöntjük az alap lét és 10 percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
Amíg a leves fő, addig meg tudjuk csinálni a sajtos kifliket. 2db kiflit ujjnyi vastag karikákra vágunk, és egy tepsibe rakosgatjuk őket majd megszórjuk füstölt sajttal. 180 fokra berakjuk a sütőbe és 15 percig sütjük őket.
Ha letelt a 10 perc, akkor a levesbe most öntsük bele a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük, persze folyamatosan kevergetve különben leég.
10 perc főzés után tépkedjünk szét 1 kiflit és dobáljuk bele a levesbe.
Most már a kifli karikákat is kivehetjük a sütőből.
A kifli szépen beleázott a levesbe és most az egészet öntsük bele egy turmix gépbe és turmixszoljuk össze. Ez után forrón tálalhatjuk is a levest és mellé a ropogós, sajtos kifli karikákat.
Jó étvágyat :-)