HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2013.05.22. 11:14 Pasi a konyhából

Fokhagymakrémleves egyszerűen

Címkék: leves fokhagyma

100_1478.JPG

Ma egy kis levest kívántam meg, úgyhogy megcsináltam ezt a finom kis fokhagyma krém levest. Gyorsan elkészíthető, elég hozzá fél óra és a hozzávalók sem drágák, szerintem minden konyhába megvannak. Essünk is neki.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 0,5l zöldség alaplé, én zöldség leveskockából csináltam
  • 0,5l főzőtejszín
  • 3db kifli
  • 20dkg füstölt sajt
  • só, bors, olaj

 

Először is kezdjük azzal, hogy a vörös hagymás apróra kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon, folyamatos kevergetés mellett, üvegesre pároljuk kb. 10 perc alatt. Ez után jöhet rá az apróra vágott fokhagyma és további 5 percig együtt pirítjuk őket. Majd ráöntjük az alap lét és 10 percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

Amíg a leves fő, addig meg tudjuk csinálni a sajtos kifliket. 2db kiflit ujjnyi vastag karikákra vágunk, és egy tepsibe rakosgatjuk őket majd megszórjuk füstölt sajttal. 180 fokra berakjuk a sütőbe és 15 percig sütjük őket.

Ha letelt a 10 perc, akkor a levesbe most öntsük bele a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük, persze folyamatosan kevergetve különben leég.

10 perc főzés után tépkedjünk szét 1 kiflit és dobáljuk bele a levesbe.

Most már a kifli karikákat is kivehetjük a sütőből.

A kifli szépen beleázott a levesbe és most az egészet öntsük bele egy turmix gépbe és turmixszoljuk össze. Ez után forrón tálalhatjuk is a levest és mellé a ropogós, sajtos kifli karikákat.

Jó étvágyat :-)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr445312592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella86 2013.05.22. 13:00:05

Egy kis szerecsendióval még meg lehet bolondítani ;) jobban kihozza az ízeket :) Ja és friss zsemlében/zsömlében tálalva nagyon esztétikus ha nem tudunk cipót beszerezni.
süti beállítások módosítása