Most egy abszolút nem gyors ételt csináltam. Ebben az esetben inkább a látványra mentem, ugyanis a tésztát saját magam csináltam. Azoknak javaslom a raviolit, akiknek van tésztagépük és szeretnének valakit elkápráztatni a kézügyességükkel. tudom, hogy fokhagymás a dolog, de akár randis kaja is lehetne, persze csak ha mindketten esznek belőle. Kezdjünk is gyorsan hozzá:
Hozzávalók (2 személyre):
- alaptészta 2 személyre
Fűszervajhoz
- 20dkg vaj, kb. 290Ft
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem, kb. 70Ft
Töltelékhez
- 250 dkg juhtúró, kb. 360Ft
- 200g olívabogyó, kb. 230Ft
- Fél csokor bazsalikom, kb 200Ft
Először is összedobom a tésztát. Tojást összekeverem a liszttel és jól összegyúrom, majd fóliába csomagolva a hűtőbe rakom pihenni fél órára.
Most jöhet a fűszervaj. Megvárom, amíg a vaj egészen puha nem lesz. A petrezselymet apróra vágom, a fokhagyma gerezdeket pedig fokhagymanyomón átpasszírozom, és a vajhoz keverem őket. Kicsit megsózom és megborsozom, majd az elkészült vajat egy fóliába rakom, és mint valami szalámit feltekerem, és a fűtőbe rakom, hogy visszadermedjen.
Most jöhet a töltelék. A bazsalikomot és az olívabogyót nagyon apróra feldarabolom, és a juhtúróhoz keverem őket.
El is jutottunk a tésztához. Kivesszük a hűtőből a gombócot és kétfelé vágjuk. Fogjuk az első gombócot és egy régebbi bejegyzés szerint szépen kinyújtjuk és keresztben kettévágjuk. Majd a tölteléket szépen elkezdjük, egy kiskanállal, a tésztára rakosgatni. Ha ez megvan, akkor a töltelék körül egy kicsit megvizezzük és a tészta másik felét ráhajtjuk és a töltelék körül lelapogatjuk, ügyelve arra, hogy ne maradjon levegő alatta. Ha végeztünk a másik tésztagombóccal is, akkor forró vízbe rakjuk és 4-5 perc alatt megfőzzük őket.
Még melegen kell tálalni, mert a fűszervaj, amiből kis karikákat vágunk és teszünk rá, csak a forró tésztán olvad el szépen.
Idő: kb. 1,5 óra
Ár: 600Ft/fő
Jó étvágyat :-)