HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2013.05.23. 13:44 Pasi a konyhából

Bazsalikomos, olivás juhtúrós ravioli fokhagymás petrezselymes fűszervajjal

100_1472.JPGMost egy abszolút nem gyors ételt csináltam. Ebben az esetben inkább a látványra mentem, ugyanis a tésztát saját magam csináltam. Azoknak javaslom a raviolit, akiknek van tésztagépük és szeretnének valakit elkápráztatni a kézügyességükkel. tudom, hogy fokhagymás a dolog, de akár randis kaja is lehetne, persze csak ha mindketten esznek belőle. Kezdjünk is gyorsan hozzá:

 

 

Hozzávalók (2 személyre):

Fűszervajhoz

  • 20dkg vaj, kb. 290Ft
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem, kb. 70Ft

Töltelékhez

  • 250 dkg juhtúró, kb. 360Ft
  • 200g olívabogyó, kb. 230Ft
  • Fél csokor bazsalikom, kb 200Ft

 

Először is összedobom a tésztát. Tojást összekeverem a liszttel és jól összegyúrom, majd fóliába csomagolva a hűtőbe rakom pihenni fél órára.

Most jöhet a fűszervaj. Megvárom, amíg a vaj egészen puha nem lesz. A petrezselymet apróra vágom, a fokhagyma gerezdeket pedig fokhagymanyomón átpasszírozom, és a vajhoz keverem őket. Kicsit megsózom és megborsozom, majd az elkészült vajat egy fóliába rakom, és mint valami szalámit feltekerem, és a fűtőbe rakom, hogy visszadermedjen.

100_1455.JPG

Most jöhet a töltelék. A bazsalikomot és az olívabogyót nagyon apróra feldarabolom, és a juhtúróhoz keverem őket.

100_1465.JPG

El is jutottunk a tésztához. Kivesszük a hűtőből a gombócot és kétfelé vágjuk. Fogjuk az első gombócot és egy régebbi bejegyzés szerint szépen kinyújtjuk és keresztben kettévágjuk. Majd a tölteléket szépen elkezdjük, egy kiskanállal, a tésztára rakosgatni. Ha ez megvan, akkor a töltelék körül egy kicsit megvizezzük és a tészta másik felét ráhajtjuk és a töltelék körül lelapogatjuk, ügyelve arra, hogy ne maradjon levegő alatta. Ha végeztünk a másik tésztagombóccal is, akkor forró vízbe rakjuk és 4-5 perc alatt megfőzzük őket.

100_1466.JPG

100_1468.JPG

 

Még melegen kell tálalni, mert a fűszervaj, amiből kis karikákat vágunk és teszünk rá, csak a forró tésztán olvad el szépen.

Idő: kb. 1,5 óra

Ár: 600Ft/fő

Jó étvágyat :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr145312632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása