HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2010.02.17. 22:27 Pasi a konyhából

Canelloni - olasz töltött csőtészta

Címkék: olasz spenót tészta egytálétel

Na helló mindenkinek. A héten láttam egy Jamie Oliver receptet és úgy gondoltam, hogy megcsinálom, mivel gyorsan elkészíthető, finom és még egészséges is. A canelloni egy olasz tésztaétel amelynél egy cső alakú tésztát töltünk meg mindenféle jóval. Az a jó ebben az ételben, hogy szint bármilyen töltelékkel meg lehet tölteni. Most egy húsosat, a húsevőknek, és egy spenótosat, a vegáknak, fogok megmutatni. Régebben úgy gondoltam, hogy a húsos és szószos ételek a top és annál egyszerűbb nincs is. Vega kajára nem is mertem gondolni, de idővel igyekeztem minél több zöldséget belevinni az ételekbe, de azokat sem szétfőzve, hanem inkább párolva, hogy megőrizzék az eredeti színüket. Úgy vettem észre, hogy sokan pépessé főzik a zöldségeket és ezzel egyidejűleg nem csak a színét, de hasznos vitaminokat is elvesztik és ez a zöld növényeknél még jobban előfordul. Imádom az olasz konyhát. Ha tehetném akkor akkor Olaszországtól kezdve keleti irányba indulva minden ország konyháját szeretném megismerni. Görögország, Izrael, Jordánia, Egyiptom, India és Kína, csak, hogy a ismertebbeket említsem. Akkor jöjjön a recept.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag FRISS lasagne tészta, ne a szárazat mert az most nem jó vagy lehet canelloni SZÁRAZ tésztát is venni, de az sokkal nehezebben fog megpuhulni

  • 20 dkg cheddar sajt

  • 2 db közepes vöröshagyma, apróra felkockázva

  • 6-8 gerezd fokhagyma ez is feldarabolva

  • 20dkg darált hús, ez lehet bármilyen hús

  • 1 nagy maroknyi friss spenót és gyorsan verd ki a fejedből a mirelit spenótot

  • 4-5 nagy paradicsom

  • 10dkg vaj

  • bors

  • kakukkfű

  • rozmaring (imádom az illatát)

 

Spenótos töltelék:

Az egyik felkockázott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, gondolom mondanom sem kell, hogy nem szenesre pirítjuk, majd rádobjuk 2-3 felkockázott fokhagymát és azt is kicsit megpirítjuk. Ha már szép, enyhén, nagyon világos barna színe van, akkor egy kis kakukkfüvet szórunk rá kb 1 kiskanálnyit és így a forró olajtól felszabadul a kakukkfű igazi illata. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és megvárjuk amíg felolvad. Rádobjuk a megmosott spenótot és kevergetés mellett addig pároljuk amíg össze nem esik, DE NE teljesen pépesre. Sóval és borssal kicsit utánaízesítünk. Ezzel készen is vagyunk az egyikkel.

Húsos töltelék:

A másik felkockázott hagymát szintén olívaolajon megpirítunk és mikor üvegesre pirult akkor a 2-3 felkockázott fokhagyma és a kiskanálnyi rozmaring is mehet a forró olajba. Egy kis kevergetés után mehet rá a darált hús és egy kis só és bors ízesítése mellett szépen megsütjük. Mikor kész van ezt is félrerakjuk.

 

A tésztalapokat kb 15x15es darabokra vágjuk. Én speciel 15x25ös tésztalapokat vettem és azokat vágtam ketté. A kis lapokat kiterítjük és mindegyikbe kb 1 púpozott evőkanányi tölteléket teszünk, én spec 5 húsosat és 5 spenótosat csináltam. Majd mindegyiket megszórjuk reszelt sajt felével. Ez után a paradicsomokat egy késes robotgépbe rakjuk és hozzádobáljuk a maradék fokhagymát is. Összeturmixoljuk, sóval borssal ízesítjük és egy tűzálló edénybe öntjük. A tésztákat feltekerjük és az találkozás részükkel lefelé belerakjuk a szószba és jól belenyomjuk, de ügyeljünk rá, hogy a kis csöves formája megmaradjon, akkor szép igazán. A maradék sajtot rászórjuk és 220fokos sütőben kb 20-25percig sütjük.


 

Tipp: Ha van kedved akkor a kis csövekbe a töltelékekre rakhatsz egy kis rikotta sajtot is a cheddar mellé. Valamint a tetejére rakhatunk bivaly mozzarelát.

 

Elkészítése előkészülettel: 1-1,5 óra

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr971767672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ateesh 2012.03.10. 23:44:50

A spenótos-rikottás-fetás-túrós (mikor mivel csináljuk) istenkirályság, és abszolút nem hiányzik belőle a hús, pedig senki nem vega a családban, sőt.
süti beállítások módosítása