HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2010.02.18. 23:59 Pasi a konyhából

Torkos csütörtök - amikor a nemzetközi konyha olcsóbb

Címkék: arab étterem

A Torkos Csütörtök egy igazán kellemes intézmény. Ilyenkor lehetőségünk adódik arra, hogy olyan éttermeket próbáljunk ki, ahová az év többi napján csak akkor térünk be, ha valami jelentős esemény akarunk megünnepelni vagy éppen radira hívunk meg valakit. Ugyanakkor az ilyen alkalmak nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy új egzotikus ételeket ismerjünk meg és megpróbáljuk ellesni a receptet és később a családunk vagy éppen a leendő feleségünk vagy férjünk számára reprodukáljuk. Barbival mi úgy gondoltuk, hogy kihasználva a Torkos Csütörtök adta lehetőségeket, hogy ha már annyira odavagyok a közel keleti konyháért akkor valami arab vagy indiai éttermet kellene kipróbálni. Először egy indiai éttermet néztem ki, de sajnos ezen jeles esemény egyik hátulütője, hogy már hetekkel előbb helyet kell foglalni, és így nekünk sem maradt hely. Másikat kellett választanunk. Így esett a választásunk a Mamut 2-ben lévő SPHINX nevű étteremre. Nem vagyok egy étterem kritikus és nem is akarok az lenni, mert inkább főzni szeretek, mint másokat kritizálni, de ezt meg kell osztanom veletek. Annak ellenére, hogy az étterem egy bevásárlóközpontban van a belső kialakítása nagyon megnyerő. Jól el van különítve a nem dohányzó és a dohányzó rész. Tudom ez sokaknak nem fontos, de számunkra ez jelentős, mert akkor lehet igazán élvezni a vacsit, ha a környezet is kényelmes és szerethető. A berendezés kellemes meleg hangulatot sugároz és bár lehet, hogy a jeles alkalomból összegyűlt jelentős vendégsereg miatt zsúfolt volt, de ténylegesen hasonlított egy kairói étteremhez.

A látványhoz hozzájárult az is, hogy egy kisebb látványkonyhát is berendeztek, ahol az étlap jelentős részét kitevő húsos ételekhez sütötték a különféle, az arab világra annyira jellemző fűszerkeverékekkel megszentelt húsokat és zöldségeket. Mi egy Fekete Steaket ettünk görög salátával és krumpli tallérokkal. Barbi alapvetően NAGYON jól átsütve szereti a marhahúst és így is kértük. Sajnos ezt nem sikerült maradéktalanul megoldani ennek a hátszínnek az esetében, viszont annyira puha és előkészített volt a husi, hogy sehol egy ín vagy hártya nem volt benne és így Barbi is megette volna az egészet. A hús fűszerezése pedig gyakorlatilag egy kérget képzet a sütés következtében. Én egy csirke SHOARMA nevű ételt ettem, ami tulajdonképpen arabosan fűszerezett csirkét jelent kapros káposztasalátával. Ez is nagyon finom volt és itt a fűszerezést is jobban be tudtuk lőni. Valamiféle curry fűszerkeverék volt rajta és az arab konyha nélkülözhetetlen és egyben az arab világ egyik védjegyének számító kardamom.

A személyzetről is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Gyorsak voltak és udvariasak és talán az ételek egyszerűségének köszönhetően az ételeinket is gyorsan megkaptuk. Ezt a gyorsaságot látva elgondolkoztam azon, hogy régebben úgy véltem, hogy minnél több és változatos étel van a honlapon, annál jobb, de be kell látnom, hogy az a jó, ha kevesebb, de ugyan úgy változatos ételek szerepelnek az étlapon. Ezzel nem csak a frissesség, de a minőség és a gyorsaság is jobban megtartható. Ezt jól eszembe vésem, hát ha egyszer szükség lesz a saját éttermem étlapjának összeállításához.

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom és hétközben még tömeg sincs.

http://sphinx.hu/index.php

 Ui.: kérlek kommenteljétek ezt az írást, mert szeretném tudni, hogy mi a véleményetek, mi az amiről még szívesen olvasnátak, mi az amit hiányoltok vagy éppen a stílust. Köszönöm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr331772106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása