HTML

Pasi a konyhában

Szeretek főzni és kész. Szeretem a jó sajtokat és a finom ételeket, de sajnos ez meg is látszik rajtam :-)

Indafotó képek

Címkék

Avagy amikor a nő helyét átveszik a konyhában

2013.04.22. 14:01 Pasi a konyhából

Medvehagymás csirkés rizottó

Címkék: csirke medvehagyma rizottó

IMAGE_828.jpgHelló mindenkinek. Úgy tűnik, hogy megint belenyúltam egy hosszabb ételbe. Elméletileg gyorsan elkészíthető 15-30 perces kajákat szerettem volna, de ez megint nem jött össze. Ugyanis most rizottót csináltam és mindennel együtt kb. 1 órát vett igénybe. Most gondolom felmerült bennetek a kérdés, hogy akkor az éttermekben miért kapjátok meg röpke 10-15 perc alatt. Nos, a válasz egyszerű. A rizst félig megfőzik, és amikor a vendég rizottót kér, akkor csak feldobják a félkész rizst és tovább főzik, annyi alap lével amennyi a tökéletességhez kell. Fogjunk is bele egy 2-4 adagos rizottóba finom csirkehusival és egészséges medvehagymával. Egyébként amit itt leírok majd az egy alap recept és hús helyett bármivel lehet kombinálni.

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

  • Fél csirkemel
  • só, bors
  • 25 dkg rizs, a rizottó rizs lenne a legjobb, de az drága és a normál rizs is jó lesz
  • 1 fej vörös hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1L alap lé, ha nincs, akkor én 1L forró vízbe beledobok 1 csirkehús és 1 zöldségleves kockát
  • Fél csomag medvehagyma

 

Először a husival kezdem. Apró kockára vágom a csirkemellet és egy tálba rakom, ahol megsózom, megborsozom, kb 3-3 csipetet, majd egy kis olajt löttyintek rá és jól összeforgatom. Félretesszük, majd később megsütjük és amúgy is kicsit állnia kell.

Jöhet akkor a rizottó, ami egy alap recept, ahogy említettem. Fogunk egy nagy serpenyőt vagy egy lapos edény amit felrakunk a tűzre, beletesszük az olajat és a vajat. Amikor a vaj elolvadt és pezsegni kezd, akkor levesszük a lángot a felére és belerakjuk a hagymát. Folyamatos kevergetés mellett szépen megpuhítjuk, de ne hagyjuk megpirulni, megbarnulni. Kb 8-10perc alatt megpuhul.

Ha a hagyma készen van, akkor a rizst hozzáöntjük és összeforgatjuk. Hozzáöntünk egy kis alaplevet, annyit ellepje, kb 2 dl, és kevergetés mellett lassan főzzük. Nem szabad túl nagy lángon főzni, mert akkor a külseje megpuhul és plötty lesz, de a belseje meg kemény marad. Arra kell figyelni, hogy mikor kevergetés közben húzunk egy csíkot és ha a rizs nem folyik össze, akkor egy kis levet töltsünk hozzá és főzzük tovább. Ezt ismételgetjük amíg meg nem puhul. Mire az utolsó adag levet is ráöntjük, addigra megpuhul a rizs, kb 40-45 perc, és húzzuk le a tűzről.

A rizs kész, most a medvehagymát vágjuk apró csíkokra és keverjük hozzá a rizottóhoz.

A befűszerezett csirkemell kockákat egy forró serpenyőbe tesszük és megsütjük a kívánt állagúra. Ha ez készen van, akkor ezt is hozzátesszük a rizottóhoz és összeforgatjuk. Tálalhatjuk is.

Tipp: Egy kis sajttal is megszórhatjuk, úgy még finomabb.

Tipp 2: Nem csak husival lehet hanem pl. gombával is lehet.

Idő: kb 60 perc

Jó étvágyat :-)

Ui.: Bocsi a rossz képminőségért, de egyenlőre csak telefonnal tudok képet csinálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr405239068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása