Tudom kicsit késő van, de tv nézés közben eszembe jutott egy idézet, "A főzés olyan mint a művészet, vannak alapok, de változtathatunk rajtuk, az összetevőkön, az alkotóelemek mennyiségen, hozzáadjuk önnön kreativitásunkat és máris új, egyedi dolog, ízkombináció alakulhatnak ki belőlük. A cukrászat viszont más, az színtiszta tudomány, mondhatni vegyészet, mert ott be kell tartani az előírt mennyiségeket a siker eléréséhez". Nem tudom, hogy hol olvastam vagy hallottam, de szerintem nagyon jól leírja a gasztronómia lényegét. Ezért nem kell félni attól, hogy az ételbe a ember saját kreativitását is belevigye az ételbe és alkosson, ahogyan a nagy művészek is tették. Nem kell félni a kudarcoktól sem. Nincs olyan szakácsa, aki ne csinált volna, hogy is fejezzem ki konszolidáltan, szóval nincs olyan szakács, aki ne csinált volna ehetetlent, de ebből tanulunk és alakulnak ki a nagy ALKOTÁSOK.
Tehát merjünk kreatívak lenni és alkossunk.
Ui.: Képeket is fogok csatolni a receptekhez, amint rájövök, hogy hogyan kell.